Ajánlások és vélemények rendszere

.

Hogyan fog 30-40%-kal nőni az éves bevételed ajánlásokból és véleményekből?

1. Szájhagyomány vagy hirdetés? Honnan jöjjenek az új ügyfelek?

Szájhagyomány

A szájhagyomány a valaha létezett legjobb marketing eszköz. Egyik ügyfél hozza a másikat, aki az ajánló miatt bízik a szolgáltatásodban. Megfelelő méretű ügyfélkörrel nagyon jól lehet rá építeni, bár azért ingadozó a teljesítménye, nem mindig ugyanabban az ütemben érkeznek az ajánlások.

Szájhagyomány előnyök:

Szájhagyomány hátrány:

Hirdetés

Ezzel szemben a hirdetés ugyan kiszámíthatóbb, de egy drága műfaj. Az első ügyfélsor felállításánál szoktuk használni vagy ha gyorsan kellenek az új ügyfelek, de egy nagyon drága stratégia a szájhagyománnyal összehasonlítva. Főleg olyan időkben, mint most 2023 elején, amikor a legtöbb cég a 25%-os infláció miatt veszít ügyfeleket és emiatt hirdetésekkel próbál meg új ügyfeleket találni. Emiatt persze egyre drágábbak a hirdetések és minél többel találkoznak a vevők, annál nagyobb százalékban ignorálják azokat.

A hirdetésből bejött ügyfelek ráadásul többnyire bizalmatlanabbak, kisebb költésűek, mint az ajánlott ügyfelek. Nagy a lemondási vagy a meg nem jelenési arány is, hiszen nincs elkötelezettség, nincs referenciaszemély. 

Hirdetés előny:

Hirdetés hátrányok:

2. Hogyan tudod a szájpropagandát kontrollálni, gyorsítani?

A fentiekből látszik, hogy a szájhagyomány egyértelműen jobb stratégia lenne, ha valahogyan kézben tarthatnánk, kontrollálhatnánk. De hogyan?

A megoldás abban van, hogy adjunk személyes érdeket ahhoz, hogy valaki megossza a velünk szerzett tapasztalatait másokkal, és azoknak, akik így hallottak rólunk (ajánlott személyek) is adjunk érdeket ahhoz, hogy meg akarjanak ismerni minket.

3. Milyen érdeket és hogyan működik ez a gyakorlatban?

Sokszor futhatunk bele abba, hogy megkér minket a szolgáltatónk, hogy értékeljük őket valamelyik felületükön. 99%-a az embereknek nem értékeli őket, de miért is tenné? Elvesz az időből és nem ad semmit. Ők nyernek, mi pedig időt veszítünk.

Mi lenne, ha a szolgáltató a véleményért cserébe adna valami olyat, amire szükségünk van? Pl. a következő számlánkból elengednek 5%-ot vagy kapunk egy csokit a következő találkozónknál, stb… Na akkor már az ügyfelek nagy százaléka írna róluk véleményt és drasztikusan nőne a jó vélemények száma is. Na ez az érdekvezérelt cselekvés, amit ki tudunk használni és ezzel irányítani tudjuk az ajánlott ügyfelek számát is. Hogyan?

[1.] lépés: Kérdezzük meg online, hogy elégedett volt-e

Ma már bevett dolog, hogy miután igénybe vettünk egy szolgáltatást, kapunk egy e-mailt vagy sms-t, hogy mennyire voltunk elégedettek. Ennek nem csak az a célja, hogy az elégedett ügyfelek kifejezhessék a tetszésüket, hanem az is, hogy ha valami nem jól alakult, az ügyfél nem elégedett, akkor közvetlenül nekünk mondja el és ne a social médiában adjon teret az elégedetlenségének.

Az általunk fejlesztett elégedettségi rendszerekben 4 lehetősége van az ügyfélnek:

 1. Írhat a vállalkozásról egy jó véleményt a Google térképre vagy/és a Facebook oldalra ajándékért.
 2. Ajándékért cserébe videóban mondhatja el, hogy mennyire elégedett.
 3. Ajándékot, pl. kupont küldhet egy vagy több barátjának, ismerősének, és ha felhasználják, az ajánló is kap ajándékot.
 4. Ha nem elégedett, akkor közvetlenül a vezetőnek írhat egy üzenetet.

[2.] lépés: Vélemények és új érdeklődők

Amennyiben elég jók az ajándékok (a legjobb ajándék, ami nem kerül semmibe, de értékes az ügyfélnek), akkor rengeteg új vélemény keletkezik a Google és Facebook felületeken és nagyon sok ajándék megy ki új ügyfelek felé. Önmagában minden új vélemény hatással van arra, hogy milyen a Google keresőben a pozíciónk és mások mit gondolnak rólunk, azaz a véleményeknek hosszú távon komoly ügyfélszerző ereje van.

Van az ún. R hányados, ami megmutatja, hogy egy ügyfélből átlagosan hány ügyfél lesz idővel. Azaz milyen az ügyfelek ügyfélvonzó képessége a szolgáltatásunkkal kapcsolatosan. Ezzel az ajánlási-véleményezési rendszerrel ezt bőven 1 fölé tudjuk tolni, reálisan 1,2 és 1,5 közé. A fejlődés garantált, mindent mérünk és finomhangolunk.

[3.] lépés: Az új érdeklődők felhasználják az ajándékukat és ügyfelekké válnak

Miután egy érdeklődő kapott egy ajándékot egy barátjától, egy speciális felületre jut, ahol nagyon érzékletesen bemutatjuk a vállalkozásodat és hogy miért érdemes Veled kapcsolatban lenni.

Az ajánló személye és a kedvezmény miatt, ha az érdeklődőnek szüksége lehet a szolgáltatásodra, akkor bejelentkezik Hozzád, és már nyertél is egy új ügyfelet.

[4.] lépés: A rendszer finomhangolása

Elindítjuk a folyamatot és mérjük az összes pontot, hogy meg tudjuk határozni, hogy hol kell változtatnunk. Minden hónapban átbeszéljük az eredményeket, és változtatunk. Általában 2-4 hónap alatt jutunk el oda, hogy ideálisan alakul a vélemények és az ajánlások beáramlása.

A rendszer finomhangolása folyamatos, legalábbis mi ezt javasoljuk, hiszen így tudjuk kimaxolni az ügyfeleidben rejlő potenciált.

4. Mennyibe kerül a rendszer, mit kapsz, megéri?

Kinek javasoljuk a rendszert?

Minden olyan vállalkozásnak, akinek elégedettek az ügyfelei és a költségei kifizetésével legalább 6 millió Ft-ja marad a kasszában éves szinten.

Mennyit hoz a rendszer?

Számoljunk azzal, hogy csak 20%-kal nő az ügyfélállomány éves szinten és most a vélemények okozta extra forgalmat sem számoljuk. Kiindulásképpen egy vállalkozás éves bevétele 10 millió Ft és ezt 50 ügyfélből realizálják.

0. év: 10 millió Ft / 50 ügyfél
1. év: 12 millió Ft / 60 ügyfél
2. év: 14,4 millió Ft / 72 ügyfél
3. év: 17,3 millió Ft / 86 ügyfél
4. év: 20,8 millió Ft / 104 ügyfél

4 év alatt megdupláztuk a forgalmat és az ügyfélállományt is az ajánlási rendszerrel

Szóval mi az, amit nyersz a rendszerrel?

1. Évente 20-30%-kal bővül az ügyfélköröd és a forgalmad
2. Rengeteg új véleményed lesz a Google térképen, ami a Google listás helyezésedet felfelé fogja repíteni a keresőben, és egyre többen találnak meg maguktól a térképen vagy a keresőben. Az emberek azokat a vállalkozásokat keresik, akik tele vannak 5*-os értékelésekkel.
3. Rengeteg új Facebook vélemény készül a vállalkozásodról, ami a Facebook közösségében hirdeti a helyedet, egyfajta ingyen reklám.
4. A sok 5*-os véleményt fel tudod használni marketingkampányokhoz vagy a következő partnered meggyőzésében is óriási érv lesz.
5. Még magabiztosabb leszel, és a vállalkozásod morálja is sokat nőhet, hiszen folyamatosan pozitív, elégedett ügyfelekkel fogsz találkozni, akiket már nem kell győzködni arról, hogy miért válasszanak Téged.
6. Ha esetleg egy ügyfél nem elégedett, akkor arról azonnal értesülsz és nem fordulhat elő, hogy idővel a neten olvass a cégedről soha ki nem törölhető negatív véleményeket.

Vélemények
Kövess minket
Iratkozz fel legfrissebb híreinkre és kedvezményeinkre

[Mennyibe] kerül a rendszer?

A rendszert megvásárolhatod vagy bérelheted tőlünk

[Egyszeri] Vásárlás

Ebben az esetben a te weboldaladra fejlesztjük le a rendszert, ami a vállalkozásodra szabott landoló oldalakból, CRM-ből és online összekötésekből áll. 

Most 50% kedvezménnyel tudod megrendelni, ami visszavonásig él. (amíg ezen a felületen látod a kedvezményt, addig érvényes)

Ezért nem kérünk mást, mint hogy videóban mondd el a tapasztalataidat, és az általad jóváhagyott tartalmat használhassuk marketinganyagainkban.

Egyszeri munkadíj: 1.200.000Ft helyett [most 600.000Ft]

 • • Folyamatos ajánlások ügyfeleidtől új ügyfelek felé
  • Folyamatos Google 5*-os vélemények
  • Folyamatos Facebook 5*-os vélemények
  • Folyamatos videós vélemények
  • CRM-mel összekapcsolva
  • Havi riport, egyeztetés és a rendszer finomhangolása az eredmények alapján

  Várható eredmények:
  • Folyamatosan bővülő Google és Facebook 5*-os vélemények (ügyfélállományod ~20-30%-a fog véleményezni),
  • Évente az ajánlott új ügyfelek 20-30%-kal növelik az ügyfélállományt és forgalmat,
  • Lecsökken vagy megszűnik a kampányokra elköltött hirdetési költség.

  Munka időköltsége: ~80 óra
  Várható megtérülés: ~2-6 hónap

[Folyamatos] Bérlés

Ebben az esetben a mi szervereinken fut a rendszer, ami a vállalkozásodra szabott landoló oldalakból, CRM-ből és online összekötésekből áll. 

Most 50% kedvezménnyel tudod megrendelni, ami visszavonásig él. (amíg ezen a felületen látod a kedvezményt, addig érvényes)

Ezért nem kérünk mást, mint hogy videóban mondd el a tapasztalataidat, és az általad jóváhagyott tartalmat használhassuk marketinganyagainkban.

24 hónap bérlés után egyszeri 100.000Ft-ért a rendszert a te szerveredre helyezzük, azaz a rendszer a tied lesz.

Bérlés: 100.000Ft/hó helyett [most 50.000Ft/hó]

 • • Folyamatos ajánlások ügyfeleidtől új ügyfelek felé
  • Folyamatos Google 5*-os vélemények
  • Folyamatos Facebook 5*-os vélemények
  • Folyamatos videós vélemények
  • CRM-mel összekapcsolva
  • Havi riport, egyeztetés és a rendszer finomhangolása az eredmények alapján

  Várható eredmények:
  • Folyamatosan bővülő Google és Facebook 5*-os vélemények (ügyfélállományod ~20-30%-a fog véleményezni),
  • Évente az ajánlott új ügyfelek 20-30%-kal növelik az ügyfélállományt és forgalmat,
  • Lecsökken vagy megszűnik a kampányokra elköltött hirdetési költség.

  Munka időköltsége: ~80 óra
  Várható megtérülés: ~2-6 hónap

[Meddig] tudod a rendszert 50% kedvezménnyel megrendelni?

5. Konkrét példa a gyakorlatból

Autószerviz ügyfelünk alkalmazza a rendszert és a következőképpen működik:

[1.] lépés: Az ügyfelek elviszik az autót a szervizbe

Nagyon odafigyelnek arra, hogy mindent dokumentáljanak az esetleges kérdések esetére.

[2.] lépés: Az autó átadása után az ügyfél még aznap este kap egy e-mailt, amiben megkérdezik, hogy mennyire elégedett az eredménnyel

Az ügyfél, ha elégedett, 4 dolgot tehet:

 1. Autós légfrissítőért véleményt írhat a Google térképre vagy/és a Facebookra
 2. Ingyenes gumicseréért videós véleményt adhat
 3. Ingyenes autós átvizsgálást (szoftveres és manuális, értéke 40 – 100.000Ft) küldhet bármelyik barátjának, ismerősének, és ha ők ezt felhasználják, akkor az ajánló kap 20.000Ft szervizben bármikor felhasználható kedvezményt.
 4. Ha nem elégedett, akkor a szervizvezetőnek közvetlen üzenetet küldhet.

[3.] lépés: Folyamatosan érkeznek az új vélemények és az új ügyfelek időpontjai, akik átvizsgáltatnák az autójukat

Nagyon odafigyelnek arra, hogy mindent dokumentáljanak az esetleges kérdések esetére.

[4.] lépés: Minden hónap végén leülünk a szervizvezetővel és átbeszéljük a számok alapján, hogy kell-e módosítanunk

0 +

Sikeres projekt

0 +

Weboldal

0 +

Elégedett ügyfél

0

Munkatárs

Referenciák

[VÉLEMÉNYEK] A MUNKÁNKRÓL

Referenciák

LEGKEDVESEBB [PARTNEREINK]